LES LLETRES PARLEN. REFLEXIONS SOBRE LA GRAFOLOGIA.

 LES LLETRES PARLEN.                 REFLEXIONS SOBRE LA GRAFOLOGIA.


L'escriptura canvia perquè quan canviem nosaltres, la nostra escriptura també canvia. Tot es posa de manifest  en cada un dels trets gràfics. La veracitat de la Grafologia  manifestant-se en la nostra manera d'estar i sentir. Els espais en blanc, els espais en negre...tot compte. 
Un tret gràfic en l'espai de l'escriptura, és una projecció nostra, un moviment, una sensació, una emoció. Escrivim i mostrem com sentim la vida, amb quin color veiem les coses que ens envolten. Tot compte, tant el que s'escriu com el que no s'escriu i, així mirem aquests espais en blanc i negre que configuren la nostra escriptura.

El Grafòleg no només veu tot això, també veu com han estat escrits els grafismes: contundents, suaus, prenent-se un temps, de la mateixa manera que ens prenem un temps abans d'actuar...Espais, temps, espais, trets... La lletra és el jo, cada acte, cada idea.
Els espais, primer és el jo, després el tu.
 Les persones que fan una lletra apretada, constrenyida, estan oprimides, no tenen consideració cap al tu, no donen espai a l'altre.
La persona que expandeix la seva lletra, la seva escriptura, és el jo amb els demés, el jo amb el tu, cada acte del jo està mirant al tu, als altres. Hi ha espai entre lletra i lletra, hi ha reflexió, comunicació.

LA ESCRIPTURA ÉS EL CLAR REFLEX DE LA NOSTRA MANERA DE SER. Y aquesta forma de ser canvia i, canvia la nostra lletra. No hi ha dues lletres iguals, com no hi ha dues persones iguals, és l'herència genètica més l'ambient, que fa a l'ésser humà.

Amb la nostra signatura corroborem tot allò que hem escrit i, tot allò que hem escrit representa la part més social i la nostra corroboració, és a dir, la signatura, la part més íntima. Si allò que hem escrit i hem signat  son similars, hi ha un bon equilibri entre com som i com ens mostrem de cara als altres.
El primer cognom, símbol de la figura paterna i de la part social. El segon cognom, símbol de la figura materna. El nom, pla íntim. Si posem la inicial, importància materna o consideració social, depenent de si és inicial del segon o primer cognom. L' inicial del nom fa referència a nosaltres. Cóm escrivim aquesta inicial? Això ens informarà de la projecció més individual, si son lletres ampul·loses indicaran trets de vanitat o, si s'aprofita aquesta inicial com a avantsala, ens farà pensar en una persona que ofereix una catifa al seu jo íntim, que el fa ressaltar, que té un bon autoconcepte.

Ah! què difícil és avui dia dir si l'autor de l'escriptura és masculí o femení. Abans es podia distingir més fàcilment, ara hem de donar una mirada al nostre voltant i veure com els rols masculí i femení han canviat, com les imatges masculines i femenines es difuminen en molts àmbits.I doncs, perquè la lletra no hauria de mostrar aquesta evolució de les personalitats? No hem dit que la lletra es el reflex de la nostra forma de ser?

Amb l'estudi de les escriptures podem fer un bon retrat de la personalitat i per aquest motiu també podem fer un estudi de compatibilitats de caràcters. I, així podem veure en aquelles parelles que ens consulten on xoquen els seus caràcters, que falla de les seves sexualitats.

I, les preferències professionals i vocacionals? Doncs, en l'escriptura podem veure les tendències del subjecte. Els departaments de RRHH de les empreses, cada vegada confien més en  els anàlisi Grafopsicològics dels candidats a un lloc de treball i d'aquesta maneres poder seleccionar a la persona més adient al lloc de treball o al càrrec. Els informes grafològics per competències dels candidats son molt valorats pels empresaris.

Hi ha molta xerrameca i frau en Grafologia, sí. Hi ha persones que amb un curs es posen a fer anàlisis grafològics, una temeritat. Un bon grafòleg no acaba mai d'aprendre i es un estudiós dels grans mestres de la Grafologia. Un bon grafòleg té intuïció, mestria, mètode, estudi, pràctica, experiència i molta humilitat.

Floren Solà Grafopsicòloga.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.