DIBUIXOS I GARGOTS QUE FEM DE MANERA DISTRETA.






DIBUIXOS O GARGOTS QUE FEM DE MANERA DISTRETA.
A tots ens ha passat que a vegades en una  classe, reunió o parlant per telèfon, de manera casi inconscient agafem el bolígraf i comencem a fer trets, línies, bucles, rodones, dibuixos de flors, cors etc. Sobre el full de paper, son els dibuixos o gargots inconscients.
I, què signifiquen? Són una manifestació de la descàrrega de l’inconscient  de emocions i que plasmen al full de paper.
Tot mirant la forma del dibuix, el tret, la pressió, el tamany i els moviments, podem traduir i donar un significat basant-nos en els estudis de Jung i Wartegg.
Els dibuixos més recurrents son les formes arrodonides, les flors, els cercles i ens parlen de pensaments inconscients de flexibilitat, de necessitat d’apropament d’adaptació amb els altres, d’harmonia, de ductilitat, d’empatia i de sensibilitat.
Si els dibuixos son cercles arrodonits en espirals cap enfora, moviments centrífugs, indiquen extraversió. Si les espirals son cap endins indiquen defensa i narcisisme.
Les formes de fletxa, trets rectes i amb angles indiquen impulsivitat, agressivitat, intolerància, intransigència. També son característics de personalitats amb capacitat de síntesi quan hi ha línies rectes i de pensament lògic i racional.
Si les fletxes van dirigides cap la dreta, hi ha una necessitat inconscient d’agressió cap l’altre. Si van dirigides a l’esquerra indiquen autoagressió i agressió als cercles més íntims i propers.  
Si son molt pressionats manifesten agressivitat inconscient que es descarrega en el paper com alliberar-se  de les tensions. Si hi ha molts resseguits indiquen obsessions o un estat de la persona estancada i amb falta de tirar endavant, falta de resolució o de decisió.
Els dibuixos petits, mostren personalitats retretes, tancades en sí mateixes, atemorides, insegures i introvertides.
Els dibuixos grans indican necessitat inconscient d’expansió, amplitud, de mostrar-se, de destacar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.