UNA HABITACIÓ CONFORTABLE




 
Hi ha dies que al final de la jornada, tot esperant el tren que em portarà a casa, penso en la meva llar i en el racó més agradable, aleshores visualitzo una habitació confortable, sento tot seguit una sensació de benestar i friso per arribar-hi.

Quines serien les qualitats amb les que podríem definir una habitació confortable?

Comencem per comoditat, per això sempre hi ha una cadira amb encant, un lloc per poder prendre una beguda calenta o freda depenent si és hivern o  estiu. Un llibre interessant que incita a fullejar-lo. Vistes des la finestra. Vistes al mar, a la muntanya o a un carreró de cases, de fet, és indiferent (també es pot tractar d’una postal recolzada a la rapissa de la llar o un quadre amb una finestra oberta a la Rue ...)
Els mobles, tant se val, si son de disseny o senzills, el significat els hi dona cadascú i això fa que immediatament ens sentim a gust.

Passió, la trobem en cada tipus de vida viscuda dins les seves parets. Cada habitació ofereix una mirada íntima dels qui l’habiten, amb els seus somnis, alegries, il·lusions i petits miracles quotidians. Es com una entrada en el diari de les seves ànimes.

Valentia. Una habitació sense temor abraça la juxtaposició de diferents històries viscudes entre les seves parets.

Honestedat. Una habitació que transmeti honestedat no pot contenir ocultació o simulació, podem veure un moble una mica “cutre” però que no s’oculta en un racó fosc, sinó que es mostra i que és valorat pels seus anys i el seu fidel servei. Llibres, pintures i objectes que es recullen gradualment en el temps i no en els viatges de bestreta única. Res és massa valuós, res massa insignificant. La curiositat és benvinguda.

Comoditat, passió, valentia i honestedat són alguns ingredients que proporcionen el confort d’una habitació que fem nostra mentre passem una part de la nostra vida dins les seves parets, impregnant-les amb la nostra historia i, quan marxem, altres vindran i escriuran la seva.






No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.